U kunt nu de nieuwste versie van onze desktopsoftware downloaden die is gewijd aan onze traploze automatische producten. Naarmate we dichter bij het MY2019-portfolio kwamen, werd de firmware ontworpen voor zowel oudere systemen (Harmony™ 1.0, 2.0 en 2.0A) als voor de aankomende productreleases (enviolo automatic en automatic+).

Firmware Download en Installatie

• Verwijder alle bestanden uit de C:\Program Files (x86)\FallbrookTechnologies folder
  • Volg de instructies om de installatie af te ronden
  • enviolo automatic Desktop 3.x werkt in Windows 7, Windows 8 en Windows 10

Verbinding maken tussen de Desktop Tool en de AHI

• Haal de kabel van de AHI af
    • Trek de kabel in de aangegeven richting
  • Start de enviolo automatic desktop software
  • De huidige enviolo automatic desktop software wordt getoond. Dit zou versie 3.0 moeten zijn
  • Verbind de computer en de enviolo AHI via USB/Mini-USB cable
  • Selecteer „Click to connect“

• Het volgende scherm is „Communications established“
  • Er zijn nu de volgende drie mogelijkheden
    • „enviolo automatic setup“ om het systeem te configureren
    • „load setup from file“ om een oude setup aan te passen of te gebruiken
    • „update firmware“ om nieuwe firmware te installeren

Uitvoeren van de Update

• Selecteer “Update Firmware” en selecteer vanaf de harde schijf van de computer de firmware die automatisch geselecteerd is op basis van de processor
    • Nieuwe processor -> 4.0.5 *bin bestand
    • Oude processor -> 3.0.5 *s19 bestand
  • Nadat de update gedaan is verschijnt een bevestiging in beeld
  • Klik op „OK“ om terug te keren naar het hoofdmenu
  • Koppel de USB kabel bij een foutmelding af en aan en herstart de Desktop software.
  • Selecteer “Exit”, verwijder de USB kabel en sluit de Harmony kabel weer aan.

Let op: Na iedere firmware update moet er een nieuwe kalibratie uitgevoerd worden en moeten de parameters weer ingesteld worden!

Systeem Configuratie

• Selecteer „enviolo automatic Setup“
  • Vul de fiets configuratie in
    • Front cog size (# tanden van het voortandwiel)
      • Verzeker u ervan dat “Bosch geared” alleen geselecteerd is bij Bosch Gen 2 varianten – Dit heeft invloed op de rij prestaties
    • Rear cog size (# tanden van het achtertandwiel)
      • Wees er zeker van „chain only“ or „belt compatible“ te selecteren bij firmware variant 3.X.X
      • Systemen met 4.X.X firmware laten slechts 1 variant zien Systeem Configuratie

Note: In het geval dat een Bosch Gen 2 systeem gebruikt wordt, verzeker u ervan de laatste parameter instellingen opslaat voordat de update uitgevoerd wordt. Het oude parameter bestand is niet compatibel met de new desktop software en zal leiden tot verkeerd rij gedrag.

• Volgende stap is het instellen van de controller
    • Aan de rechterkant bevinden zich de instellingen voor de 3-knops controller. Aan de linkerkant bevinden zich de instellingen voor de grip controller
  • Voor de 3-knops selecteer
    • Low cadence (lage kadans) set point
    • Medium cadence (medium kadans) set point
    • High cadence (hoge kadans) set point
  • Voor de grip controller selecteer
    • Low cadence (lage kadans) set point
    • High cadence (hoge kadans) set point
    • Display brightness (display helderheid)