Je kunt de nieuwe enviolo AUTOMATiQ app downloaden, speciaal ontwikkeld voor onze traploze AUTOMATiQ producten. Let op dat dit alleen compatibel is met de nieuwste AUTOMATiQ producten vanaf januari 2020.

Download & installatie

Naast deze video bieden wij ook een technische beschrijving aan:

De app kun je downloaden in de google play store of Apple store.

Zoek naar "enviolo AUTOMATiQ".

Klik op “Installeren” & de app zou nu automatisch geïnstalleerd moeten worden.

Zet vervolgens het eBike systeem aan.

Activeer de BLE (bluetooth)van je telefoon.

Met het eBike systeem ingeschakeld, activeer de draadloze koppel mode van je hub interface door 5 seconden op de knop te drukken tot hij blauw begint te knipperen.

Open de enviolo App op je telefoon of tablet en selecteer het gewenste apparaat.

Het serienummer van de interface is terug te vinden op de onderzijde van de interface.

Ga vervolgens in de app naar het configuratie menu en scroll naar beneden om alle benodigde parameters te selecteren.

Zorg ervoor dat in ieder geval zijn ingesteld:

Voor en achter tandwiel grootte (voor Bosch Gen2 motoren met een klein tandwiel voor geldt dat het aantal tanden voor vermenigvuldigd moeten worden met 2.5 (16t*2.5 = 40t effectieve tandwielgrootte)

Wielomtrek

Selecteer vervolgens CAN protocol 'None'.

Sluit vervolgens de app.

Systeem configuratie - OE (via QR code generatie & scan)

Als fabrikant kun je nu je nieuwe enviolo AUTOMATiQ-systemen instellen met behulp van onze backend. Let op:dit is alleen compatibel met het nieuwe AUTOMATiQ-systeem dat in januari 2020 is geïntroduceerd.

Na je registratie in de backend zullen we je toegangsrechten goedkeuren, die ook verdere functies in de app mogelijk zullen maken, zodra je inlogt met dezelfde inloggegevens in de rechterbovenhoek van de app.

Als je niet inlogt, heb je alleen toegang tot het toegangsniveau van de eindgebruiker. In totaal zijn er vier app-hiërarchieniveaus (enviolo, OEM, retail en eindgebruiker), die allemaal vanuit dezelfde app bediend kunnen worden.

Eenmaal in het backend kun je de benodigde systeemparameters selecteren, nadien de instellingen opslaan en een QR-code genereren. Deze kan afgedrukt worden en overal gebruikt worden incl. aan de assemblage lijn.

Je vindt de QR-scanfunctie op het configuratietabblad van de app. Nadat de QR-code is gescand, worden alle gegevens automatisch overgedragen naar de naaf interface en is uw fiets klaar voor gebruik.

Systeem configuratie - Retail

Naast deze video bieden wij ook een technische beschrijving aan:

Er zijn nu meerdere opties om de AUTOMATiQ Hub Interface te configureren:

Je kunt simpelweg alle parameters in de configuratie tab instellen met gebruik van de sliders in de app. Deze instellingen worden direct gewijzigd op de interface, dus er is geen knop voor bevestiging benodigd.

De app biedt diverse opties in de verschillende tabs:
1. Systeem configuratie in de configuratie tab
2. Systeem data analyse in de diagnose tab
3. Systeem data verzameling in de logistiek tab
4. Rij instellingen in de dashboard tab

De meest interessante instellingen voor jou zijn waarschijnlijk de 'ratio bij start rit', welke de ratio bij start bepaald en het systeem naar toe schakelt wanneer je tot stilstand komt, als ook de 'Rijmodus' welke bepaald hoe agressief en assertief het schakelmechanisme de ratio aanpast tijdens het rijden.

Deze video geeft je een korte blik op de configuratie en personalisatie opties die de enviolo App te bieden heeft.

Kalibreren van de AUTOMATiQ Hub Interface

Naast deze video bieden wij ook een technische beschrijving aan:

In het configuratie menu, scroll je naar beneden en selecteert je de 'Hub interface opnieuw kalibreren' knop, waarna je in het kalibratie menu komt.

Wanneer je hier 'start kalibratie' selecteert zal je de pedalen rond moeten draaien met frequentie van minimaal 30 RPM, een snelheid van minimaal 15km/u voor +/- 20 seconden (dit geld voor alle varianten Interfaces) tot het systeem 2-3 keer door het complete bereik van de naaf heen is geschakeld en aangeeft dat de kalibratie succesvol is.