1. Systeemfunctionaliteit

Het automatic systeem zorgt te allen tijde voor automatisch schakelen. Het kan uitgevoerd
worden met een 3-knops versteller, die u met een simpele druk op de knop (2,3,4) kunt instellen
op de gewenste trapfrequentie, of een draaigreep die u naast automatisch schakelen ook
handmatige bediening biedt. Met de grip shift kunt u wisselen tussen de automatische en
handmatige bediening door middel van de “mode” knop (6) op de grip shift. De NuVinci Optimized™ naaf kan niet volledig door het totale overbrengingsbereik worden geschakeld zonder te trappen. Indien er een grote veranderingen van de overbrengingsverhouding wordt gevraagd vanuit stilstand, zal het automatic systeem pas reageren als er een pedaalslag of beweging van het wiel wordt waargenomen.

2. Setup

[F] 3-KNOPS VERSTELLER

Bij de 3-knops versteller zijn de basis instellingen geprogrammeerd, met onze desktop software, bij
de dealer. Meestal zijn de standen (langzaam (4), middel (3), en snel(2)) vooraf ingesteld afhankelijk
van het type fiets en de specificaties van de overbrengingsverhoudingen.

[F] + [G] DRAAIGREEP

In de Automatic modus past het automatic systeem automatisch de overbrenging aan zodat de fietser
zijn gewenste trapfrequentie behoudt. De fietser kan zijn ideale trapfrequentie instellen door de greep (1)
te verdraaien. De blauwe LED “RPM”-display geeft de trapfrequentie aan (9).

In de manual modus kan de fietser zelf, elektronisch, schakelen. Net als bij het manual systeem: hoe
steiler de “heuvel” op de LED- display (8), hoe lichter de versnelling om te kunnen klimmen is.

3. Kalibratie

Bij de eerste installatie, na systeemonderhoud of bij incorrect functioneren, moet het systeem worden gekalibreerd.

[H] 3-KNOPS VERSTELLER

1. Zet het systeem aan
2. Druk tegelijk op de bovenste (2) en onderste (4) knop op de 3-knops versteller (1) en houd deze vast
totdat de achternaaf begint te schakelen (meestal 5-7 seconden), laat de knoppen daarna los.
3. Blijf licht doortrappen terwijl het systeem zelf meerdere malen van "laag" naar "hoog" schakelt en
het kalibratieproces afrondt.

[I] DRAAIGREEP

1. Zet het systeem aan.
2. Druk op de "modus" knop (6) op de draaigreep (5) en houd deze vast totdat de achternaaf begint te
schakelen (meestal 5-7 seconden), laat de knoppen daarna los.
3. Blijf licht doortrappen terwijl het systeem zelf meerdere malen van "laag" naar "hoog" schakelt en
het kalibratieproces afrondt.