1. Systeem Functionaliteit

Geïntegreerd
Het Automatic+ systeem is geïntegreerd in het Ebike-aandrijfsysteem en zorgt te allen tijde voor automatisch schakelen. Het kan bedient worden met het display van het aandrijfsysteem, dat meestal zowel volledig automatisch als manueel schakelopties biedt. Indien ondersteund door het aandrijfsysteem, heeft de rijder de mogelijkheid om te schakelen tussen "manuele" en "automatische" modi. Zie voor meer informatie de handleiding van het betreffende systeem, omdat de integratie anders is per type aandrijfsysteem.

enviolo controller of app
Het is ook mogelijk om een enviolo AUTOMATiQ controller of de enviolo app op een smartphone te gebruiken. Zie het artikel Snelstart - AUTOMATiQ met controller voor de functionaliteit van de verschillende type controllers welke enviolo aanbied. Of check het artikel AUTOMATiQ App download & installeren en ga aan de slag met de app!

LET OP: De naaf kan tot ~50% van het bereik worden geschakeld zonder te trappen. Het AUTOMATiQ systeem zal wachten tot er een trapbeweging plaatsvindt of het wiel draait wanneer er door een groter bereik wordt geschakeld in stilstand.

2. Kalibratie

Bij de eerste installatie, na systeemonderhoud of bij incorrect functioneren, moet het systeem worden gekalibreerd.

Geïntegreerd

Schakel het systeem in.

1. Start het kalibratieproces via het menu van het aandrijfsysteem. Raadpleeg de handleiding van het ebike-systeem of onze handleiding voor meer informatie.
  2. Fiets tijdens het de gehele kalibratieprocedure rustig met de fiets, eventueel houdt u het achterwiel omhoog of hangt de fiets op, terwijl het systeem meerdere keren schakelt van "laag" naar "hoog" en daarna de kalibratie voltooid.

enviolo controller of app
Maak je gebruik van een enviolo AUTOMATiQ controller, zie dan het artikel Kalibratie met de AUTOMATiQ controllers. Wanneer je gebruik maakt van de enviolo app, kun je de kalibratie ook voltooien via de app in het submenu ‘configuratie’. Zie hiervoor de video: Kalibratie van de AUTOMATiQ naafinterface met de enviolo app.

3. Setup

Automatische modus
In de automatische modus past het systeem automatisch de overbrenging aan om de gewenste trapfrequentie van de rijder te behouden. De rijder kan zijn ideale trapfrequentie aanpassen via de selectie in het ebike aandrijfsysteem menu, daarbij bestaat er de mogelijkheid om dit via enviolo controller of de enviolo app te doen.

Persoonlijke voorkeuren instellen
LET OP: het instellen van de juiste cadans kan ook via integratie in het ebike aandrijfsysteem, de ratio bij start rit en de rijmodus kunnen enkel via de enviolo app worden ingesteld. Check de video: enviolo AUTOMATiQ instellingen aanpassen met de app.

• Start met het vinden van de juiste cadans: Start bij 50 en verhoog (of verlaag) met stappen van 5 tot 10, tot je de meest prettige instelling hebt gevonden.

• Stel vervolgens de rijmodus in: Comfort/Eco/Sport (deze zijn alleen beschikbaar wanneer je een SP of TR naaf interface gebruikt).

• Om te ontdekken welke ratio bij start rit je prettig vind: begin met 0.5 en verhoog (of verlaag) in stappen van 0.1 tot je de fijnste stand hebt gevonden.

LET OP: Maak een testrit na elke aanpassing in de instellingen, zodat je direct ervaart wat de verschillen zijn!

Manual modus
In de manuele modus kan de rijder zelf elektronisch schakelen. Het Ebike-aandrijfsysteem heeft dit meestal geïntegreerd door de aanwezigheid van versnellingen te simuleren. Dit kan ook worden gedaan via de enviolo app in het submenu ‘Dashboard’.