1. Systeemfunctionaliteit

Het Automatic+ systeem is geïntegreerd in het Ebike-aandrijfsysteem en zorgt te allen tijde
voor automatisch schakelen. Het kan bedient worden met het display van het aandrijfsysteem,
dat meestal zowel volledig automatisch als manueel schakelopties biedt. Indien ondersteund
door het aandrijfsysteem, heeft de rijder de mogelijkheid om te schakelen tussen "manuele"
en "automatische" modi door op de "mode" knop (6) op de bediening te drukken. Ga voor meer
informatie naar de handleiding van het betreffende systeem, omdat de integratie anders
De NuVinci Optimized™ naaf kan niet volledig door het totale overbrengingsbereik
worden geschakeld zonder te trappen. Indien er een grote veranderingen van de
overbrengingsverhouding wordt gevraagd vanuit stilstand, zal het automatic systeem pas
reageren als er een pedaalslag of beweging van het wiel wordt waargenomen.

2. Setup

Automatische modus
In de automatische modus past het systeem automatisch de overbrenging aan om de gewenste trapfrequentie van de rijder te behouden. De rijder kan zijn ideale trapfrequentie aanpassen via de selectie in het ebike aandrijfsysteem menu.

Manual modus
In de manuele modus kan de rijder zelf elektronisch schakelen. Het Ebike-aandrijfsysteem heeft dit meestal geïntegreerd door de aanwezigheid van versnellingen te simuleren.

3. Kalibratie
Bij de eerste installatie, na systeemonderhoud of bij incorrect functioneren, moet het systeem worden
gekalibreerd.
1. Schakel het systeem in.
2. Start het kalibratieproces via het menu van het aandrijfsysteem. Raadpleeg de handleiding van het ebike-systeem of onze handleiding voor meer informatie.
3. Fiets tijdens het de gehele kalibratieprocedure rustig met de fiets, eventueel houdt u het achterwiel omhoog of hangt de fiets op, terwijl het systeem meerdere keren schakelt van "laag" naar "hoog" en daarna de kalibratie voltooid.

Gebruik je de app, dan kun je ook vanuit het configuratie menu de kalibratie starten.