[C] Gebruik de niet-geïnstalleerde enviolo hub-interface om de gewenste oriëntatie te bepalen. Beste oriëntatie is naar voren, parallel aan de achterbrug van je frame. Verplaats de enviolo naaf interface langs de dropout om zeker te zijn dat deze in elke positie vrij ligt. Voor de SP variant is de hoek niet belangrijk.

• [D] Met de interface correct georiënteerd in het rechter uitvaleinde, is de installatiehoek de aangegeven hoek van de dropout (20 graden in dit voorbeeld).

• [D] Gebruik de markeringen op de naaf interface voor de juiste installatie hoek.
• [F] Verwijder de anti shift houder, indien geïnstalleerd en zorg ervoor dat de markeringen tussen de spline en de shift driver in lijn staan.

• [H] Zet voor de installatie de naaf in de full overdrive positie.

• Plaats de naaf interface over de rechterkant van de as en richt deze uit in het midden van de vlakke kant van de as.
• Als alternatief kan een non-turn washer over de interface geplaatst worden om de juiste hoek te bepalen.
• Als de juiste hoek is bepaald, zorg ervoor dat de naaf in de full overdrive staat en de positie van de naaf interface in de h(hoogste) versnelling staat.
• Draai de borgmoer aan met de opstaande randen naar buiten. Aanhaalmoment 10-15 Nm (7-11 ft-lbs). Installeer het achterwiel.
• [I] Voor de enviolo SP 135 mm:
Draai de adaptor bouten in de naaf aan met 10-15Nm.
• [J] Voor de enviolo SP 142/148 mm:
Plaats de spacer op de naaf en draai de bout in de as met 5-10 Nm

Lees in dit artikel de verschillen tussen one-turn en multi-turn interfaces.