1. Plaats het achterwiel in het frame en zorg ervoor dat de schakelkabels niet beklemd zitten.
2a. [U] Voor de varianten enviolo CT/TR/CO/CA:
Schuif een fixeerring(A) elk op beide asuiteinde. De vertanding van de fixeerring moet tegen het frame aankomen.Het rechthoekige deel moet in de uitvaleinden van het frame grijpen.

[V] Bevestig de asmoeren(B) aanhaalmoment 30-40Nm (266-350 in-lbs).

2b. [W] Voor de varianten enviolo SP:

Voor 135mm varianten:
• Plaats de remschijf op de naaf volgens specificaties van de leverancier. Plaats de torque adapter en sluit met de veerring.

Richt de asplaat zodanig dat de vlakke kanten van de naaf in de uitvaleinden van het frame grijpt en de kabel behuizing in een rechte lijn de naaf interface kan binnenkomen

• Zet het vast met de meegeleverde M4-bouten tot 2,5-3 Nm. Monteer de schroefdraadadapter en draai deze vast met 10-15 Nm Plaats het achterwiel in het frame met de vlakke kant van de as in het uitvaleinde schuivend. Monteer de borgringen en borgmoeren en draai ze vast met 30-40 Nm.

Voor 142/148 mm-varianten:

• Plaats de remschijf op de naaf. Varianten voor 148 mm vereisen dat een extra adapter onder de schijf wordt geplaatst en moeten worden vastgedraaid met de langere bouten die bij de set worden geleverd. Varianten voor 142 mm hebben geen speciale adapters of bouten nodig. Draai de rotor bouten vast volgens specificaties van de leverancier.
  • Plaats de koppeladapter op de as en zet deze vast met de meegeleverde borgring. Plaats de koppeladapter plaat zodanig dat deze in de naaf op de rem adapter of uitval glijdt en de kabel behuizing in een rechte lijn de naafinterface kan binnenkomen. Draai deze vervolgens vast met de meegeleverde M4-bouten tot 2,5-3 Nm.
  • Plaats het achterwiel in het frame met de koppeladapter in de sleuf in het uitvaleinde of nok op de schijfremadapter en installeer de linker- en rechter adapters waarmee de as met de M6-bouten wordt vastgezet op 10-15 Nm

Sluit voor velgremmen en roller remmen de achterrem aan volgens de instructies van de fabrikant.

Opmerking: onjuiste installatie van de niet-draaiende sluitring kan leiden tot schade aan het uitvaleinde en de naaf.

Opmerking: te strak aandraaien kan onderdelen beschadigen. Te strak aandraaien kan ertoe leiden dat de as in de uitvaleinden schuift.