1. Schakelen

Tijdens het fietsen

[A] Naar lage versnelling schakelen om te beginnen met fietsen of bij klimmen, draai de controller (1) met de klok mee.
[B] Schakel naar een hoge versnelling voor hogere snelheden door de controller (1) tegen de klok in te draaien.

[C] Indicatie:

• enviolo CT / CO / CA controller (2) Versimpelde grafische indicatie (3) op de behuizing gedrukt.
  • enviolo TR (4) / enviolo SP (5) controller display (6) met een unieke shift indicator die de gekozen verhouding aangeeft.

ALS U GESTOPT BENT

• enviolo naven kunnen niet het volledige bereik schakelen in stilstand.
  • Gewoonlijk is 50-70% van het schakelbereik toegankelijk, terwijl de rest toegankelijk is bij de minste rotatie van het wiel.

2. Kabelspeling instellen

[D] De kabelspeling kan worden aangepast met stelboutjes (C) op de controller.
[E] De kabelspeling kan worden vastgesteld door licht aan de buitenkabels te trekken (8) bij de stelboutjes: - 0.5 mm speling is ideaal.

• Kabelspeling van meer dan 2.0 mm kan leiden tot verminderd schakelvermogen en duurzaamheid van de kabel.
  • Voor het verwijderen van het achterwiel kan extra kabelspeling nodig zijn om verwijdering van de Schakelkabel bevestiging eenvoudiger te maken. Dit kan met de stelboutjes worden bewerkstelligd.