1. [J] Plaats het achterwiel in het frame en zorg ervoor dat de AUTOMATiQ kabelboom en hoofdconnector niet worden gehinderd of klem komen te zitten.

1A. Leidt de ketting rond de AUTOMATiQ naaf interface en op het tandwiel.
1B. In sommige gevallen is het het gemakkelijkst de ketting van het voorste kettingblad af te halen om het achterwiel makkelijker te kunnen monteren.

Opmerking: Let op de snelheidssensor op de AUTOMATiQ naaf interface. De ketting mag bij het monteren van het wiel niet op deze sensor blijven hangen.

2a. [K] Voor de varianten enviolo CT/TR/CO/CA:
1. Schuif 1 non-turn ring (A) elk op beide as uiteinden. De vertandingen van de non-turn ring moet tegen het frame rusten. Het rechthoekige deel moet in de uitvaleinden van het frame grijpen.

2. Monteer de asmoeren (B) Aanhaalmoment 30-40 Nm (266-350 in-lbs).

2b. Voor de varianten enviolo SP:
135mm varianten:
•Het rechthoekige deel moet in het uitvaleinde van het frame vallen. Installeer de sluitringen en asmoeren.

Voor 142/148mm varianten:
• Zorg ervoor dat de torque adaptor plaat om de bus van frame of remadapter valt.
• Monteer de linker en rechter adapters (Maxle, DTswiss & Ethru schroefadapters hebben een aanhaalmoment van 5-10Nm, Syntace adapters zijn zonder schroefdraad) en de bouten en draai deze aan met 10-15Nm.
• Installeer de hoofd connector (D) voorzichtig door ze samen te drukken.