De schakelkabels monteren gebeurt volgens de stappen die in dit videofragment beschreven worden. Er zijn 2 verschillende interfaces, one-turn en multi-turn, welke verschillende kabellengtes nodig hebben. Voor gemakkelijke afstelling bieden we een kabelmal aan. Selecteer de onderstaande tab van toepassing voor het juiste installatie proces:

Multi-Turn met tool

Naast deze video bieden wij ook een technische beschrijving aan:

Trek de schakelkabel door een goede kwaliteit buitenkabel en zorg dat de kabel goed in de verstellers van de shifter zit.

Draai beide verstellers helemaal in (met de klok mee) om de maximale kabelspeling te krijgen.

Trek de underdrive kabel, groen of zwart gemarkeerd, stevig aan tot je niet verder kunt (het icoontje op de display [N] moet plat liggen), in het geval van TR, SP en Twist Display controllers. Of in het geval van een CT, CA, CO en Twist controller, de grip is volledig tegen de klok in gedraaid, gezien vanaf de rechterkant van de fiets. Plaats nu de underdrive kabelstop in het bovenste bevestigingspunt op de kabeltool.

Gebruik een 2mm imbus, zet de kabel vast met een torque van 1.5-2.0 Nm (13-18 in-lbs)

Knip de kabel zo kort mogelijk af, met een maximum van 2mm van het eind van de underdrive kabelstop.

Installeer nu de overdrive kabel in de daarvoor bestemde houder en voer de kabel erdoor.

Trek aan de overdrive kabel en zet deze met een 2mm imbus vast op 1.5-2.0 Nm (13-18 in-lbs).

Knip de resterende kabellengte buiten de kabelstop af op lengte van de markering en stop overige kabel in overdrive eindstop.

De kabel hardware zou er nu uit moeten zien zoals afgebeeld.

One-Turn met tool

Naast deze video bieden wij ook een technische beschrijving aan:

Trek de schakelkabel door een goede kwaliteit buitenkabel en zorg dat de kabel goed in de verstellers van de shifter zit.

Draai beide verstellers helemaal in (met de klok mee) om de maximale kabelspeling te krijgen.

Trek de underdrive kabel, groen of zwart gemarkeerd, stevig aan tot je niet verder kunt (het icoontje op de display [N] moet plat liggen), in het geval van TR, SP en Twist Display controllers. Of in het geval van een CT, CA, CO en Twist controller, de grip is volledig tegen de klok in gedraaid, gezien vanaf de rechterkant van de fiets. Plaats nu de underdrive kabelstop in het bovenste bevestigingspunt op de kabeltool.

Gebruik een 2mm imbus, zet de kabel vast met een torque van 1.5-2.0 Nm (13-18 in-lbs)

Knip de kabel zo kort mogelijk af, met een maximum van 2mm van het eind van de underdrive kabelstop.

Installeer nu de overdrive kabel in de daarvoor bestemde houder en voer de kabel erdoor.

Trek aan de overdrive kabel en zet deze met een 2mm imbus vast op 1.5-2.0 Nm (13-18 in-lbs).

Knip de resterende kabellengte buiten de kabelstop af op lengte van de markering en stop overige kabel in overdrive eindstop.

De kabel hardware zou er nu uit moeten zien zoals afgebeeld.

Multi-Turn zonder tool

Naast deze video bieden wij ook een technische beschrijving aan:

Draai de controller voorzichtig met losse kabels omdat de kabels kunnen vastlopen in de controller.

Draai beide verstellers met de klok mee om maximaal verstelbereik te verkrijgen.

Trek bij de achteras aan de underdrive kabel, gemarkeerd met groen of zwart, tot je een stop voelt.

Controleer of de display indicatie volledig vlak staat [N] (enviolo TR and SP controllers) of de controller volledig tegen de klok in verdraaid is (enviolo CT, CA and CO controller, gezien vanaf de rechterkant) en controleer dat de buitenkabel in de versteller valt.

Voer de kabel door de underdrive kabelstop en zet de kabelstop vast op de afgebeelde afstand (120MM) [O&P] met strakke kabel.

Gebruik een 2mm inbussleutel om de stop vast te zetten met 1.5-2.0 Nm (13-18 in-lbs).

Knip de overgebleven kabel af op maximaal 2mm van de stop [P].

Trek aan de overdrive kabel totdat een vaste stop gevoeld wordt en de indicator van de controller [Q] een berg toont (enviolo TR and SP controllers), of de grip volledig met de klok mee verdraaid is (enviolo CT, CA, CO controllers, gezien vanaf de rechterkant) en controleer dat de buitenkabel in de versteller valt.

Voer de kabel door de overdrive kabelstop [S] en zet de kabelstop vast op de afgebeelde afstand [S] met strakke kabel.

Gebruik een 2mm inbussleutel om de stop vast te zetten met 1.5-2.0 Nm (13-18 in-lbs).

Knip de overlengte af bij de markering op de kabelstop en stop het uitstekende stuk kabel in de opening aan de onderzijde.

De kabel hardware zou er nu uit moeten zien zoals afgebeeld.
One-Turn zonder tool

Naast deze video bieden wij ook een technische beschrijving aan:

Draai de controller voorzichtig met losse kabels omdat de kabels kunnen vastlopen in de controller.

Draai beide verstellers met de klok mee om maximaal verstelbereik te verkrijgen.

Trek bij de achteras aan de underdrive kabel, gemarkeerd met groen of zwart, tot je een stop voelt.

Controleer of de display indicatie volledig vlak staat [N] (enviolo TR and SP controllers) of de controller volledig tegen de klok in verdraaid is (enviolo CT, CA and CO controller, gezien vanaf de rechterkant) en controleer dat de buitenkabel in de versteller valt.

Voer de kabel door de underdrive kabelstop en zet de kabelstop vast op de afgebeelde afstand (82MM) [O&P] met strakke kabel.

Gebruik een 2mm inbussleutel om de stop vast te zetten met 1.5-2.0 Nm (13-18 in-lbs).

Knip de overgebleven kabel af op maximaal 2mm van de stop [P].

Trek aan de overdrive kabel totdat een vaste stop gevoeld wordt en de indicator van de controller [Q] een berg toont (enviolo TR and SP controllers), of de grip volledig met de klok mee verdraaid is (enviolo CT, CA, CO controllers, gezien vanaf de rechterkant) en controleer dat de buitenkabel in de versteller valt.

Voer de kabel door de overdrive kabelstop [S] en zet de kabelstop vast op de afgebeelde afstand [S] met strakke kabel.

Gebruik een 2mm inbussleutel om de stop vast te zetten met 1.5-2.0 Nm (13-18 in-lbs).

Knip de overlengte af bij de markering op de kabelstop en stop het uitstekende stuk kabel in de opening aan de onderzijde.

De kabel hardware zou er nu uit moeten zien zoals afgebeeld.