• Om het assembleren van kabels te vereenvoudigen hebben we een handig kabelafstel tooltje ontwikkeld, dat je helpt de juiste kabellengtes in te stellen [T].

Draai de controller voorzichtig met losse kabels omdat de kabels kunnen vastlopen in de controller.
• Trek de schakelkabel door een goede kwaliteit buitenkabel en zorg dat de kabel goed in de verstellers van de shifter zit.
• Draai beide verstellers helemaal in (met de klok mee) om de maximale kabelspeling te krijgen.
• Zorg ervoor dat de display in full overdrive staat door aan de underdrive kabel (groen of zwart gemarkeerd) te trekken (het icoontje op de display moet plat liggen). Plaats de underdrive kabelstop  in het bovenste bevestigingspunt op de kabel tool.
• Gebruik een 2mm imbus, zet de kabel vast met een torque van 1.5-2.0 Nm (13-18 in-lbs).
• Knip de kabel zo kort mogelijk af, met een maximum van 2mm van het eind van de underdrive kabelstop.
• Installeer nu de overdrive kabel in de daarvoor bestemde houder en voer de kabel erdoor.
• Trek aan de overdrive kabel en zet deze met een 2mm imbus vast op 1.5-2.0 Nm (13-18 in-lbs).
• Knip de resterende kabellengte buiten de kabelstop af op lengte van de markering en stop overige kabel in overdrive eindstop.