• [A] De enviolo AUTOMATiQ systemen komen met een input sensor ring die op de tandwiel borgring geklikt moet worden. De twaalf magneten op de input sensor ring geven de pedaal cadans weer van het  AUTOMATiQ systeem.

• [B] Volgorde van installeren: eerst tandwiel, tandwiel vulring (indien van toepassing) en de borgring plaatsen, vervolgens plaats je input speed ring en als laatste wordt de AUTOMATIQ naaf interface gemonteerd.
• Assembleer de ring met de magneten gericht naar het tandwiel (zoals afgebeeld).
• Lijn de ring uit door het lipje tussen de opening van je borgring te klikken.
• Klik de input sensor ring vast op de tandwiel borgring. [B] .

• [C] AUTOMATiQ systemen beschikken ook over een output speed ring die over de naafhuls geschroefd dient te worden. Zes magneten geven de snelheid van de fiets weer voor het AUTOMATIQ systeem.

• [D] Voordat de naaf interface geplaatst wordt dient de magneetring tegen de rechter naafflens gedrukt te worden. Je zet de ring vervolgens vast met een 2.5mm imbus.

• Je dient de ring eerst los te draaien om voldoende ruimte te hebben de ring te plaatsen.
• Monteer de grote diameter van de ring naar de buitenkant. Plaats de ring zoals afgebeeld.
• Plaats de verdikte sluiting in de ruimte tussen de buitenste spaken zodat de ring vlak gemonteerd zit.
• Aanhaal moment is 1.0 Nm (9 in-lbs).

Oudere Harmony systemen hadden alleen een magneet schijf (zwart of zilver) en gebruikten het tandwiel zelf voor het input snelheid signaal.  Bij vervanging van een Harmony systeem moet de oude magneetschijf gedemonteerd worden voordat de nieuwe delen geplaatst worden.