1. Schakel naar een positie die gemakkelijk toegang tot de kabelstops geeft.
2. [A]Verwijder de schakelkabels volgens de stappen (A, B en C). Bij de one-turn interface(D) moet je de clip voorzichtig opzij drukken om de kabelstop te verwijderen.

3a. [B] Voor de varianten enviolo CT/TR/CO
Draai de asmoeren(A) los en/of verwijder ze, gevolgd door de non-turn ringen.

Voor verwijderen van velg-en rollerbrake remmen volg je de gebruiksaanwijzing van de desbetreffende fabrikant

3b. Voor de varianten enviolo CA/SP:
1. 135mm varianten: Maak de asmoeren los en verwijder de moeren en sluitringen.

Volg voor velgrem-toepassingen de gebruiksaanwijzing van de desbetreffende fabrikant.

2. 142/148mm varianten: Maak de asbouten los en verwijder de bouten en de linker adaptor.

Volg voor velgrem-toepassingen de gebruiksaanwijzing van de desbetreffende fabrikant.

4. Verwijder het achterwiel.
In sommige gevallen is het het gemakkelijkst de ketting van het voorste kettingblad af te halen om het achterwiel gemakkelijker te verwijderen.