MONTAGE VAN DE CONTROLLER

Installeer de rechter remhendel en handvat volgens de voorschriften van de fabrikant.

Plaats de controller beugel over het stuur, inclusief de adapter ring.

Positioneer de controller met de knoppen iets lager dan het stuur voor comfortabele bediening.

Draai de bout vast met een 2.5mm inbussleutel tot 1.5-2Nm

De batterij van de controllers kan gemakkelijk worden vervangen. Hiervoor is een standaard CR2032-batterij nodig.

KOPPELEN VAN DE CONTROLLER

Start de enviolo App

Na het welkomstscherm zie je een koppelverzoek

Zet de ebike aan.

Druk 5 seconden op de knop aan de voorzijde van de interface tot deze blauw begint te knipperen.

Je zult nu ook in de app de interface zien

Klik in de app op de aangegeven interface om te koppelen.

Na het koppelen kom je in het app menu.

Sluit de enviolo app

Start nogmaals de koppelmodus van de interface door de knop in te drukken.

Houd de middelste knop van de controller 8 seconden ingedrukt totdat de LED blauw oplicht voor minstens 1 seconde, nu is is de controller gekoppeld.

KALIBRATIE VAN HET SYSTEEM

Bij een eerste installatie, of na systeemonderhoud of incorrect functioneren moet het systeem opnieuw gekalibreerd worden.

Zet het ebike systeem aan. Zet de ondersteuning uit.

Houd gelijktijdig de omhoog en omlaag knop op de controller ingedrukt tot de naaf begint te schakelen en laat dan de knoppen los. Tijdens de kalibratie zal de controller wit knipperen.

Draai aan de pedalen tot de gehele kalibratie is afgerond, bij voorkeur in een standaard met het wiel van de grond.

Als de kalibratie succesvol afgesloten is zal de controller 5 seconden blauw oplichten. Als de kalibratie niet succesvol is afgesloten zal de controller 5 seconden rood oplichten, probeer de kalibratie dan opnieuw.

Kalibratie zal nooit langer dan 20 seconden mogen duren.

BUTTON AND LED ALLOCATION & FUNCTIONALITY

Button Action Function Increments Comment LED indication
UP Short press (<1s) Shift to lighter gear (= increase RPM) 1 RPM
UP Long press (>=1 and <=2s) Shift to lighter gear (= increase RPM) 5 RPM
DOWN Short press (<1s) Shift to heavier gear (= decrease RPM) 1 RPM
DOWN Long press (>=1 and <=2s) Shift to heavier gear (= decrease RPM) 5 RPM
ANY Battery status low     Battery low Voltage Indication Blinking red for 3s.
MODE Long press (>=3s) BLE pairing RC to AHI   Active (in progress) Blinking red/green till succesfully paired
NONE   BLE pairing RC to AHI   Successful Green light on for 5s.
MODE + UP Simultaneous long press (>=3s) BUTTON ALLOCATION CHANGE   Left side handlebar mount, default is right side Red light on for 2s.
MODE + UP Simultaneous long press (>=3s) BUTTON ALLOCATION CHANGE   Return to right side handlebar mount, when changed to left before Green light on for 2s.
MODE Long press (>5-7s) Calibration   Start Green blinking