MONTAGE VAN DE CONTROLLER

Installeer de rechter remhendel en handvat volgens de voorschriften van de fabrikant.

Schuif de klem over het stuur.

Positioneer de controller zo dat je de knoppen gemakkelijk kunt bedienen en zet hem vast met een 3mm inbussleutel en een aanhaalmoment van 1.0-2 Nm.

De enviolo CO controller kan zowel rechts als links gemonteerd worden.

Let bij de enviolo CO-controller ook op:

Montage aan de linkerkant van het stuur
Nadat u de enviolo CO aan de linkerkant heeft gemonteerd, houdt u de bovenste en middelste knop ongeveer 2 seconden ingedrukt. Zodra de LED 2 seconden groen wordt, is de afstandsbediening ingesteld voor aan de linkerzijde van het stuur.

Montage aan de rechterkant van het stuur
Nadat u de enviolo CO aan de rechterkant heeft gemonteerd, houdt u de bovenste en middelste knop ongeveer 2 seconden ingedrukt. Zodra de LED 2 seconden groen wordt, is de afstandsbediening ingesteld voor aan de rechterzijde van het stuur.

De batterij van de controllers kan gemakkelijk worden vervangen. Hiervoor is een standaard CR2032-batterij nodig.

KOPPELEN VAN DE CONTROLLER

Start de enviolo App

Na het welkomstscherm zie je een koppelverzoek

Zet de ebike aan.

Druk 5 seconden op de knop aan de voorzijde van de interface tot deze blauw begint te knipperen.

Je zult nu ook in de app de interface zien

Klik in de app op de aangegeven interface om te koppelen.

Na het koppelen kom je in het app menu.

Sluit de enviolo app

Start nogmaals de koppelmodus van de interface door de knop in te drukken.

Houd de middelste knop 3 seconden ingedrukt totdat de LED groen en rood knippert. Als de LED alleen nog groen knippert is de controller gekoppeld.

KALIBRATIE VAN HET SYSTEEM

Bij een eerste installatie, of na systeemonderhoud of incorrect functioneren moet het systeem opnieuw gekalibreerd worden.

Zet het ebike systeem aan. Zet de ondersteuning uit.

Draai aan de pedalen tot de gehele kalibratie is afgerond, bij voorkeur in een standaard met het wiel van de grond.

Op de enviolo CO controller (1), houd de middelste knop 3 seconden ingedrukt tot de naaf begint te schakelen en laat hem los.

Blijf de pedalen draaien tijdens het kalibratie proces, terwijl de naaf van lage naar hoge versnellingen schakelt en de kalibratie afsluit.

Kalibratie zal nooit langer dan 20 seconden mogen duren.

BUTTON AND LED ALLOCATION & FUNCTIONALITY

Button Action Function Increments Comment LED indication
UP Short press (<1s) Shift to lighter gear (= increase RPM) 1 RPM
UP Long press (>=1 and <=2s) Shift to lighter gear (= increase RPM) 5 RPM
DOWN Short press (<1s) Shift to heavier gear (= decrease RPM) 1 RPM
DOWN Long press (>=1 and <=2s) Shift to heavier gear (= decrease RPM) 5 RPM
ANY Battery status low     Battery low Voltage Indication Blinking red for 3s.
MODE Long press (>=3s) BLE pairing RC to AHI   Active (in progress) Blinking red/green till succesfully paired
NONE   BLE pairing RC to AHI   Successful Green light on for 5s.
MODE + UP Simultaneous long press (>=3s) BUTTON ALLOCATION CHANGE   Left side handlebar mount, default is right side Red light on for 2s.
MODE + UP Simultaneous long press (>=3s) BUTTON ALLOCATION CHANGE   Return to right side handlebar mount, when changed to left before Green light on for 2s.
MODE Long press (>5-7s) Calibration   Start Green blinking