Kalibratie
Bij een eerste installatie, of na systeemonderhoud of incorrect functioneren moet het systeem opnieuw gekalibreerd worden.

[C] ENVIOLO CO CONTROLLER
1. Zet het ebike systeem aan. Zet de ondersteuning uit.
2. Op de enviolo CO controller (1), houd de middelste ingedrukt tot de naaf begint te schakelen en laat hem los.
3. Draai aan de pedalen tot de gehele kalibratie is afgerond, bij voorkeur in een standaard met het wiel van de grond.
4. Blijf de pedalen draaien tijdens het kalibratie proces, terwijl de naaf van lage naar hoge versnellingen schakelt en de kalibratie afsluit.
5. Kalibratie zal nooit langer dan 12 seconden mogen duren.

[D] ENVIOLO CA CONTROLLER
1. Zet het ebike systeem aan. Zet de ondersteuning uit.
2. Op de enviolo CA controller (1), houd gelijktijdig de omhoog en omlaag knop ingedrukt tot de naaf begint te schakelen en laat dan de knoppen los. Tijdens de kalibratie zal de controller wit knipperen.
3.  Draai aan de pedalen tot de gehele kalibratie is afgerond, bij voorkeur in een standaard met het wiel van de grond.
4. Als de kalibratie succesvol afgesloten is zal de controller 5 seconden blauw oplichten. Als de kalibratie niet succesvol is afgesloten zal de controller 5 seconden rood oplichten, probeer de kalibratie dan opnieuw.
5. Kalibratie zal nooit langer dan 12 seconden mogen duren.