MONTEREN VAN DE CONTROLLER

Installeer het rechter handvat en de remgreep volgens de beschrijving van de leverancier.

Plaats de klem om het stuur en draai hem vast met een Torx 20 tot 1 Nm.

Plaats de controller zo dat de knoppen comfortabel te bereiken zijn onder het stuur.

De enviolo SP controller kan zowel links als rechts gemonteerd worden.

De batterij van de controller is eenvoudig verwisselbaar met behulp van een 50 eurocent muntstuk. Voor vervanging is een standaard LR44 batterij benodigd.

PAIREN VAN DE AUTOMATiQ CONTROLLER

Start de enviolo app.

Nadat het welkomstscherm afgesloten is, zal er een verzoek om te verbinden verschijnen.

Zet het eBike systeem aan.

Houdt de knop op de naaf interface 5 seconden ingedrukt om de pairing mode te starten.

Hij zal nu blauw oplichten.

Het apparaat zal nu ook zichtbaar worden in de app.

Klik op het getoonde apparaat om te verbinden.

Als de verbinding tot stand gekomen is kom je in het menu.

Sluit de enviolo app af.

Start de pairing mode van de naaf interface opnieuw.

Houd de middelste knop op de controller 8 seconden ingedrukt tot de LED blauw knippert. Als de LED 3 seconden blauw oplicht is de controller gepaired.

KALIBRATIE MET DE CONTROLLER

Bij de eerste installatie, na systeemonderhoud of bij incorrect functioneren moet het systeem gekalibreerd worden.

Zet het eBike systeem aan.

Houdt de MODE (1) en OMLAAG (3) knop gelijktijdig 3 seconden ingedrukt tot de LED rood/groen knippert en laat de knoppen los.

Draai met enige snelheid aan de pedalen door de gehele kalibratie (bij voorkeur met het achterwiel van de grond) terwijl het systeem meerdere keren van laag naar hoog door het bereik van de naaf schakelt.

Als de kalibratie correct wordt afgesloten ligt de LED 5 seconden groen op, is de kalibratie niet gelukt zal de LED 10 seconden rood oplichten. Probeer de kalibratie dan opnieuw.

Kalibratie mag niet langer duren dan 20 seconden.

KNOP EN LED TOEWIJZING EN FUNCTIONALITEIT

Knop

Actie

Functie

Stappen

Opmerking

LED indicatie

Omhoog

Kort drukken (<1s)

Schakel naar lichtere versnelling (= hogere RPM)

1 RPM

Wit licht

Omhoog

Lang drukken (>=1 en <=2s)

Schakel naar lichtere versnelling (= hogere RPM)

5 RPM

Geen

Omlaag

Kort drukken (<1s)

Schakel naar zwaardere versnelling (= lagere RPM)

1 RPM

Wit licht

OMLAAG

Lang drukken (>=1 en <=2s)

Verstellen naar zwaardere versnelling (= lagere RPM)

5 RPM

GEEN

ELKE

Batterij spanning laag

Indicatie lage batterij spanning

Knippert 3s rood

MODE

Lang drukken (>=3s)

Controller met naaf interface pairen

Actief (in werking)

Knippert blauw

GEEN

Controller met naaf interface pairen

Succesvol

Licht 3s blauw op

MODE

Kort drukken

Bluetooth verbinding  aanzetten

Licht 3s blauw op

GEEN

Bluetooth verbinding verbroken, probeert te verbinden.

Knippert max 60s blauw

MODE + OMLAAG

Gelijktijdig lang drukken (>=3s)

Start kalibratie

Initiatie

Rood/groen knipperen

GEEN

Kalibratie

Succesvol

Licht 3s groen op

GEEN

Kalibratie

Kalibratie niet geslaagd

Licht 3s rood op