Om een eenvoudige upgrade naar de nieuwste versie van ons AUTOMATiQ systeem te kunnen bieden, hebben we een servicekit ontwikkeld, bestaande uit: de AUTOMATiQ naafinterface, de naaf en magneetring, plus de benodigde kabel. Link om de kit te bestellen.

Demontage van de oude naaf interface:

1. Koppel de oude kabel los

2. Verwijder de asmoeren en de fixeerringen

3. Verwijder de rechter borgmoer en de Automatic naaf interface

4. Verwijder de oude kabel

5. Installeer de nieuwe kabel, maar sluit deze nog niet aan op de interface

Installatie van de nieuwe magneetring (Video Link):

6. Lijn de opening van de van de tandwiel magneet ring en de borgring gelijk uit

7. Controleer of de OSS2 (naaf magneetring) een gele serienummer sticker heeft. Wanneer deze een witte sticker heeft, wissel deze dan om met de magneetring met gele sticker, om zeker te zijn van de juiste functionaliteit.

8. Installeer vervolgens de magneetring (AUT-OSS2-OE) op de flens van de naaf

9. Draai de magneetring vast met een 2.5 mm inbussleutel tot 1Nm

Installeren van de AUTOMATiQ naaf interface (Video Link 1 / Video Link 2):

10. Druk de interface (AHI-XX-OE) op de as en draai de borgmoer (HW-HNUT-OE) met een momentsleutel en een 17 mm dopsleutel vast tot 10-15Nm

11. Plaats het achterwiel in de dropouts en zorg ervoor dat de ketting niet aanloopt

12. Schuif de fixeerringen (HW-WASH-OE) op de as en in de dropout en draai de asmoeren (HW-ANUT-OE) vast met een momentsleutel en een 15 mm dopsleutel tot ~30-40Nm

13. Zorg ervoor dat de connector van de interface vrij is

14. Controleer of de stroomtoevoer van het aandrijfsysteem beschikbaar is via een passende kabel of gebruik onze oplossing (WIRE-AT3-DS-OE)

15. Verbind de kabel (WIRE-AT3-400-OE or WIRE-AT3-600-OE) met de interface en het aandrijfsysteem

Het configureren van de interface (Video Link 1 / Video Link 2 / Video Link 3):

16. Houdt, met het aandrijfsysteem ingeschakeld, de knop op de interface 5 seconden ingedrukt tot deze blauw begint te knipperen

17. Open de enviolo App op je telefoon of tablet en selecteer de desbetreffende interface.

18. Het serienummer van de interface kun je terugvinden op de onderzijde van de interface.

20. Ga naar het configuratie menu, scroll naar beneden en selecteer alle noodzakelijke parameters.

Kalibreren van het systeem (Video's: App / Intuvia / Kiox)

1. Scroll in het configuratie menu van de enviolo app naar beneden en selecteer 'Hub interface opnieuw kalibreren'.

2. Volg de instructies weergegeven op het display

3. Na het activeren van de kalibratie bij elke van beschreven opties, moeten de pedalen 7 - 10 seconden constant licht rondgedraaid worden tot het systeem 2-3 keer door het volledige bereik heeft doorgeschakeld.