Om een eenvoudige upgrade naar de nieuwste versie van ons AUTOMATiQ systeem te kunnen bieden, hebben we een servicekit ontwikkeld, bestaande uit: de AUTOMATiQ naafinterface, de naaf en magneetring, plus de benodigde kabel. Link om de kit te bestellen.

Demontage van de oude naaf interface:

1. Koppel de oude kabel los

2. Verwijder de asmoeren en de borgringen

3. Verwijder de rechter borgmoer en de Automatic naaf interface

4. Verwijder de oude kabel

5. Demonteer de oude Automatic controller en monteer de nieuwe

6. Installeer de nieuwe kabel, maar sluit deze nog niet aan op de interface

Installatie van de nieuwe magneetring voor de 2X systemen (Video Link):

7. Lijn de opening van de van de magneet ring en de borgring gelijk uit

8. Controleer of de OSS2 (magneetring) een gele serienummer sticker heeft. Wanneer deze een witte sticker heeft, wissel deze dan om met de magneetring met gele sticker, om zeker te zijn van de juiste functionaliteit.

9. Installeer vervolgens de magneetring (AUT-OSS2-OE) op de flens van de naaf

10. Draai de magneetring vast met een 2.5 mm inbussleutel tot 1Nm

Installeren van de AUTOMATiQ naaf interface (Video Link 1 / Video Link 2):

11. Druk de interface (AHI-XX-OE) op de as en draai de borgmoer (HW-HNUT-OE) met een momentsleutel en een 17 mm dopsleutel vast tot 10-15Nm

12. Plaats het achterwiel in de dropouts en zorg ervoor dat de sensor vrij is

13. Schuif de no-turn washers (HW-WASH-OE) in de dropout en draai de asmoeren (HW-ANUT-OE) vast met een momentsleutel en een 15 mm dopsleutel tot ~30-40Nm

14. Zorg ervoor dat de connector van de interface vrij is

15. Controleer of de stroomtoevoer van het aandrijfsysteem beschikbaar is via een passende kabel of gebruik onze oplossing (WIRE-AT3-DS-OE)

16. Verbind de kabel (WIRE-AT3-400-OE or WIRE-AT3-600-OE) met de interface en het aandrijfsysteem

Het configureren van de interface (Video Link 1 / Video Link 2 / Video Link 3):

17. Houdt, met het aandrijfsysteem ingeschakeld, de knop op de interface 5 seconden ingedrukt tot deze blauw begint te knipperen

18. Open de enviolo App op je telefoon of tablet en selecteer de desbetreffende interface.

19. Het serienummer van de interface kun je terugvinden op de onderzijde van de interface.

20. Ga naar het configuratie menu, scroll naar beneden en selecteer alle noodzakelijke parameters. Controleer of het CAN protocol ingesteld is als 'None'. Sluit vervolgens de app

21. Pair de controller met de interface door de knop op de interface opnieuw 5 seconden ingedrukt te houden tot deze weer blauw begint te knipperen

Het pairen van de controller:

22. Om de CO controller te pairen (onderdeel van de kit), houdt de middelste knop drie seconden ingedrukt tot de LED groen en rood begint te knipperen. Wanneer de LED alleen nog groen knippert is de controller succesvol gepaired met de interface.

23. Om de CA controller te pairen, houdt de middelste knop minimaal 8 seconden ingedrukt, zodra de LED 1 seconde blauw oplicht is de controller succesvol gepaired met de interface.

24. Om de SP controller te pairen, houdt de middelste knop 3 seconden ingedrukt, zodra de LED 5 seconden groen oplicht is de controller succesvol gepaired met de interface.

Het systeem kalibreren:

25. Scroll in het configuratie menu van de enviolo app naar beneden en selecteer 'Hub interface opnieuw kalibreren'.

26. Met het gebruik van de CO controller (onderdeel van de kit), houdt de middelste knop 3 seconden ingedrukt tot de naaf begint de schakelen (5-7 seconden) en laat vervolgens de knop los.

27. Met het gebruik van de CA controller, houdt de bovenste en onderste knop 3 seconden gelijktijdig ingedrukt. Tijdens de kalibratie zal de LED wit oplichten.

28. Met het gebruik van de SP controller, houdt de bovenste en onderste knop 3 seconden gelijktijdig ingedrukt. Tijdens de kalibratie zal de LED blauw oplichten.

29. Na het activeren van de kalibratie bij elke van beschreven opties, moeten de trappers 7 - 10 seconden constant licht rondgedraaid worden tot het systeem 2-3 keer door het volledige bereik heeft geschakeld.