Er bestaan twee varianten van onze Manual Interfaces. Deze hebben verschillende eigenschappen, zwaardere bediening is een producteigenschap van de one-turn interfaces.

Multi-Turn:

Met interne overbrenging voor lichter schakelen en beter fijn afstemming, met als nadeel dat er meer rotatie nodig is om het complete bereik van de naaf te schakelen. Om het complete bereik van de naaf door te schakelen legt hij de gehele weg van H naar L af:

Bij deze interface zal ook de controller van compleet vlak naar steile berg bewegen:

mceclip1.png                 mceclip2.png

One-Turn

Dit is een "direct drive" interface, voor het sneller schakelen (minder rotatie), met als nadeel dat er meer kracht nodig is om de naaf te schakelen en hij lastiger fijn af te stellen is. Deze interfaces schakelen in een kortere weg het complete bereik van de naaf door, ongeveer van H tot de hieronder getoonde postitie:

Ook de controller zal maar een deel van het bereik nodig hebben, van vlak tot een heuvel:

mceclip1.png                        mceclip5.png

Voor informatie over de benodigde kabellengtes vind u hier een handleiding:

https://support.enviolo.com/hc/nl/articles/360031268371-Manual-kabel-lengte